Mida ei tohiks mikrolaineahju panna?
Teil on mikrolaineahi, aga te pole kindel, mida selles kuumutada või valmistada võib? Mikrolaineahju ei tohiks panna mune ja muud koorega kaetud toitu. See on plahvatusohtlik. Kirsikivipatjadega tuleb ettevaatlik olla. Need võivad väga kiirelt üle kuumeneda. Kirsikivid lähevad põlema ja hakkavad ebameeldivalt lõhnama. Teie kirsikivipadi muutub kasutuskõlbmatuks. Palun lugege padja kasutusjuhendist, kuidas seda korrektselt soojendada. Samamoodi ei tohi mikrolaineahju kasutada toiduainete kuivatamiseks. Mikrolaineahi selleks ei sobi. Kasutage pigem toidukuivatit ehk dehüdraatorit. Mikrolaineahjus ei tohiks kasutada metallnõusid ja fooliumi. Need tekitavad sädemeid, mis kahjustavad mikrolaineahju. Samuti ei tohiks mikrolaineahju panna melamiini, sest see kipub sulama. Melamiinnõud võivad deformeeruda ja kasutuskõlbmatuks muutuda. Sobival temperatuuril võib mikrolaineahjus mett sulatada. Kui mikrolaineahju eest hoolt kannate ja ei pane sellesse sobimatuid esemeid, saate seda kaua kasutada. Mikrolaineahjud on väga vastupidavad – hoolimata sellest, kui vanad need on. Tavaliselt ei ole neil aegumistähtaega.